sr2logo
Proste i smaczne gotowanie - Strony Rynku

Proste i smaczne gotowanie

TOP CONCEPT właściciel strony mocsoków.pl oraz takich marek jak Yoda, Wenon, iWater czy byZOO  wprowadza na rynek Polski multicookery renomowanej marki InstantPot.

Urządzenia te królują w Stanach i Kanadzie, gdzie pomagają w szybkim przygotowaniu posiłków każdej gospodyni domowej. – Jesteśmy pewni, że InstantPot zrewolucjonizuje również polskie kuchnie z uwagi na prostotę, jak i szybkość przygotowania w nich szerokiego wachlarza potraw – mówi Łukasz Malik, General Manager Top Concept S.C. – Zróżnicowana wielkość garnków pozwoli na dobranie odpowiedniego naczynia do potrzeb każdego gospodarstwa domowego – od singli po większe gospodarstwa domowe. Pozbędziemy się większości garnków i patelni z kuchni – zaoszczędzimy nie tylko czas i pieniądze, ale również miejsce w kuchni. Różnorodność potraw, jakie możemy przyrządzić jest tak duża, że każdy będzie mógł korzystać z InstantPot – mięsożerca jak i wegetarianin. A co w nich możemy zrobić? Otóż ogranicza nas wyobraźnia, ale potrawy jakie możemy przyrządzić to wszelkiego rodzaju gulasze, zupy, genialna szarpana wieprzowina, golonki, które zrobimy w ekspresowym czasie ok. 40 minut, kapuśniak na żeberkach w 20 minut, rosół pod wszelkie inne zupy to czas max 40 minut, idealnie miękka ośmiornica to również 40 minut w opcji pressure cook, baranina potrzebuje spędzić w garnku ok. godziny, ale producent gwarantuje, że będzie zrobiona w punkt. Gotowane ziemniaki pod ciśnieniem są tak pyszne, że lepszych nie jedliśmy, a czas ich przygotowania to jedynie 10 minut – zrobimy to podczas podgrzewania gulaszu. Pozostałe funkcje w zależności od modelu to: gotowanie ryżu na sypko, robienie jogurtów czy sera, gotowanie pod ciśnieniem, wolne gotowanie, gotowanie na parze, pieczenie jak na patelni, podgrzewacz żywności, gotowanie metodą sous vide, frytkownica powietrzna, brytfanna, minipiekarnik, pieczenie, suszarka żywności. Tyle możliwości, a tylko jedno urządzenie – jeden multicooker. Dzięki InstantPot można pokochać gotowanie. Wszystko robione jest w jednym garnku bez brudzenia kilku garnków i patelni. Idea marki jest taka, aby usprawnić gotowanie i sprawić, aby stało się prostsze, mniej skomplikowane, a zdecydowanie smaczniejsze. Głębia smaku i aromatów, jakie otrzymujemy dzięki InstantPot, jest nie do uzyskania przy tradycyjnym gotowaniu czy pieczeniu w piekarniku. Tylko gotowanie pod ciśnieniem pozwala nam na uzyskanie takich efektów.

Follow by Email
LinkedIn
Share