sr2logo
Soligrano – zboża w wygodnej odsłonie - Strony Rynku

Soligrano – zboża w wygodnej odsłonie

Polacy polubili zboża ekspandowane. To zdrowa i wygodna alternatywa dla coraz bardziej wymagających konsumentów. Między innymi za sprawą marki Soligrano, która z pszenicy, żyta czy orkiszu komponuje naturalne mieszanki do przygotowania potraw i łatwe w użyciu gotowe produkty.

Bez nazwy-1

Pod szyldem Soligrano powstają na przykład Puffinki, Musli oraz zboża z owocami, czyli doskonałe i zdrowe opcje śniadaniowe. Z kolei Kaszotto, Gryczotto i Ryżotto to mieszanki do samodzielnego przygotowania potraw obiadowych. Można z nich szybko wyczarować dania zaskakujące bogactwem smaków. Gotowe zestawy z kolekcji zup Soligrano przypadną do gustu miłośnikom pomidorowej
i krupniku. Jednak wśród zbożowych propozycji Soligrano znaleźć można też tak niecodzienne zestawienia, jak pachnąca imbirem i trawą cytrynową gryka na sposób tajski. Smakosze kuchni świata mogą sięgnąć po Vege Burgery jaglane i orkiszowe, przygotowane po meksykańsku czy indyjsku albo falafel z ciecierzycą i orkiszem. – Propozycji mamy znacznie więcej i wciąż szukamy nowych – mówi Kamil Rabenda, Prezes Zarządu Soligrano. – Zawsze szukamy połączenia smaku, wartości odżywczych i wygody, która pozwala zaoszczędzić czas na przygotowanie zdrowych i pożywnych posiłków – dodaje.
Co to oznacza dla klientów? Zdrowie i przyjemność. Proces ekspandowania, czyli działania na ziarna ciśnieniem i temperaturą, pozwala zachować składniki odżywcze, a produktom nadaje przyjemny smak. Pomysłowość w tworzeniu oryginalnych propozycji kulinarnych przyniosła Soligrano uznanie klientów i nagrodę w największym w Polsce programie konsumenckim. Marka otrzymała złoty Laur Klienta 2020 w kategorii produkty zbożowe. Oryginalne receptury, dbałość o najwyższą jakość i proekologiczną produkcję Soligrano doceniono też rok temu w Szanghaju, na jednej z największych światowych imprez spożywczych na świecie – SIAL China. Firma z Dobronia, jako jedyna z Europy, zajęła miejsce na podium w konkursie SIAL Innovation.